پاسخگویی کلینیک

ساعت 8 صبح تا 22 شب

تلفن تماس

02122694515

تلفن تماس : 02122694515
پاسخگویی :8 صبح تا 22 شب

سوالات متداول درباره ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان به صورت کلی یک پایه میله ای فلزی می باشد که معمولاً از جنس تیتانیوم ساخته می شوند که بهترین جایگزین برای ریشه دندان های از دست رفته شما می باشد؛ همینطور با کمک جراحی در داخل استخوان فک شما به همراه تاج یا روکش و دندان مصنوعی قرار می گیرد. قابل ذکر است کاشت دندان با روکش ایمپلنت می تواند جایگزین هر تعداد دندانی که مورد نیاز هست حتی کل دندان های یک فک شود.

بله، معمولاً پزشک متخصص برای نوجوانان منتظر می ماند تا چرخه رشد خود را به پایان برسانند اما برای بزرگ سالان در هر سنی می توانند جراحی ایمپلنت را انجام بدهند

پاسخ به این سوال نسبت به هر بیمار و فرآیند درمان آن متغیر می باشد و پس از معاینه ی پزشک زمان آن اعلام می گردد.

برای پاسخ به این سوال بید بگوییم خیر فلز تیتانیوم بسیار زیست سازگار می باشد و تا به حال هیچ گزارشی مبنی بر حساسیت گزارش داده نشده است حتی افرادی که به زیورآلات تیتانیوم حساسیت دارند به دلیل پوشش های سطحی بر روی آن است

قند خون ناشتا تا میزان 250 میلی گرم مانعی ندارد.

بله کشیدن سیگار عامل مهمی در شکست روند درمان ایمپلنت می باشد، در اصل می توان گفت کشیدن سیگار برای تمامی روش های درمان مخرب و مشکل آفرین میباد.

همانند دیگر دندان های طبیعی شما استفاده از مسواک و نخ دندان 2بار در روز می باشد.

شما از ایمپلنت می توانید تمام طول عمر خود استفاده نمایید.

  • دیابت کنترل نشده
  • بارداری
  • سکته قلبی
  • ضربان نامنظم و غیر قابل کنترل
  • پوکی استخوان
  • بیماران تحت رادیوتراپی به خصوص در ناحیه فک و صورت
  • شیمی درمانی و پرتودرمانی
  • مصرف طولانی مدت بیس فسفونات
  • بیماری در سیستم ایمنی بدن مانند لوسمی
  • بهبود ظاهر و اصلاح طرح لبخند
  • بهتر صحبت کردن و راحت جویدن
  • دارای ظاهری کاملاً طبیعی
  • جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان
  • جلوگیری از جا به جایی دندان ها و کج شدن به سمت جای خالی دندان

ایمپلنت های دندان، طوری طراحی می شوند که عملکرد و ظاهری همانند دندان های طبیعی شما داشته باشد و شکل ظاهری آن ها برای هر فرد به صورت خاص طراحی می شود به علاوه قابل ذکر است رنگ آن متناسب با دیگر دندان های اطراف فرد نیز طراحی می گردد.

در نتیجه پس از انجام جراحی ایمپلنت و بعد از سوار شدن پروتز دندانی بر روی آن ، نه تنها از لحاظ ظاهری عملکرد بهتری دارد بلکه از نظر جویدن غذا و صحبت کردن نیز احساسی همانند دندان طبیعی شما به شما می بخشد.

سوالات متداول درباره دندان عقل

دندان عقل آخرین دندانی است که در عقب دندان در می آید.

در صورتی که شرایط زیر را داشته باشد،هیچ نیازی به کشیدن آن نیست:

  • دندان شما سالم باشد.
  • کامل دندان عقل رشد کرده و بیرون زده باشد.
  • دندان عقل از جایگاه درستی بیرون زده و وضعیت تماس آن با دندانهای مقابل درست و مناسب است.
  • به دندان عقل خود دسترسی کامل دارید و می توانید به راحتی با مسواک و نخ دندان آن را خوب تمیز کنید.

در بسیاری از موارد دندان عقل فضای کافی برای رشد مناسب ندارد و مشکلاتی ایجاد می کند. ممکن است دندان همراستا با بقیه دندانها نباشد و با زاویه و یا حتی به صورت خوابیده قرار گرفته باشد. در این حالت مشکلاتی هنگام بیرون زدن آن به وجود می آید. مشکلاتی که دندان عقل ممکن است ایجاد کند به صورت زیر است:

  • کاملا نهفته باشد در زیر لثه باقی می ماند.
  • اگر دندان نتواند بیرون بزند، بخشی از آن یا همه آن در فک گیر می کند.
  •  گاهی این باعث عفونت یا تشکیل کیست می شود که به بقیه دندانها یا حتی استخوان فک، صدمه می رساند.
  • دندان عقل نیمه نهفته مانده است یعنی بخشی از آن بیرون زده است اما بخشی از آن هم در زیر لثه مانده است. این وضعیت باعث می شود تمیز کردن دندان سخت تر شود. در نتیجه پلاک و باکتریها راحت تر اطراف آن جمع می شوند .
  • دندان عقل فضای کافی ندارد و با فشاری که به بقیه دندانها وارد می کند، باعث کج شدن آنها می شود.
  • درد
  • عفونت مکرر لثه اطراف آن
  • تشکیل کیست
  • تومور
  • صدمه رساندن به دندانهای همسایه
  • التهاب لثه
  • نمیتوان سن مشخصی را برای کشیدن دندان عقل بیان کرد چون دندانپزشکان معتقدند تا زمانی که دندان عقل مشکلی ایجاد نکرده است یا به نظر نمی رسد مشکل ایجاد کند، نیازی به کشیدن آن نیست.

    برخی دندانپزشکان توصیه می کنند اگر دندان عقل کامل بیرون نزده است، بهتر است کشیده شود و بهترین سن برای این کار،دوران جوانی است چرا که هنوز ریشه دندان ها و استخوان آنها کامل رشد نکرده اند و کشیدن دندان راحت تر صورت می گیرد و بهبودی پس از آن هم طبیعتاً روند سریعتری دارد، به همین دلیل برخی از جوانان دندان عقل خود را می کشند پیش از این که مشکلی به وجود آورده باشد.

  • پزشک متخصص پس از انجام یک معاینه پزشکی کامل که شامل سابقه سلامت علائم  شما ، بررسی دندانها، لثه ها به همراه تصاویر دندانپزشکی از جمله اشعه ایکس تشخیص میدهد که دندان عقل شما در چه وضعیتی قرار دارد و نسبت به آن اقدامات لازم را به عمل می آورد

سوالات متداول درباره جرم گیری دندان

در اصل می تواند گفت جرم دندان ذرات رسوبی هستند که بر روی سطح دندان و اطراف لثه دندان قرار می گیرند، خود بزاق دهان هم دارای یکسری از املاح می باشد که می تواند خود باعث ایجاد این رسوب ها در اطراف دندان شود و با گذشت زمان خود ذرات غذایی نیز به این رسوب ها نیز اضافه می شوند.

در اصل می توان گفت جرم گیری به دو دسته تقسیم می شود که این دسته بندی وابسته به درصد وجود جرم می باشد.

در جرم گیری سطحی و سبک، با کمک ابزار های دستی، قلم دستی جرم گیری انجام می شود اما  در جرم گیری سنگین، به کمک دستگاه های جرم گیری دندان ( کورتیزون یا لیزر) که در قسمت سر دستگاه یک قلم جرم گیری وصل می شود انجام می گیرد

نحوه عملکرد دستگاه هم بدین صورت است که با لزرش های بسیار ریز و پمپاژ پرفشار آن جرم های موجود در اطراف دندان و لثه را از خود آن جدا می کند

برای پاسخ به این سوال نمی توان زمان دقیقی بیان نمود چرا که زمان تشکیل شدن رسوبات در اطراف دندان و لثه افراد مختلف متفاوت می باشد و حتماً باید پزشک متخصص معاینه نماید.

به طور طبیعی اگر افراد بعد از هر وعده غذایی روند طبیعی بهداشتی که اعم از مسواک زدن صحیح  و استفاده از نخ دندان را رعایت کنند امکان ایجاد جرم در اطراف دندان و لثه آن ها با ذرات غذایی را از تا حدودی از بین می برند چرا که این ذرات با رعایت نکات بهداشتی قابل از بین رفتن هستند اما در مورد افرادی که نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند یا افرادی که مصرف دخانیات دارند به علاوه افرادی که مصرف چای و قهوه زیادی دارند و افرادی که فاصله میان دندان های آن ها زیاد هست واجد شرایط دریافت خدمات جرم گیری می باشد.

با برداشته شدن جرم، بیمار ممکن است با زبانش حس کند که دندانش خالی شده است. این احساس همراه با مقداری حساسیت به سرما یا گرما (بعد از جرم گیری) این تصور غلط را تقویت نموده است که شاید دندان‌هایش در حین جرم گیری تراش خورده باشند، در صورتیکه مکانیزم دستگاه جرم گیری لرزشی بوده و قادر به تراش نمی‌باشد و درنتیجه هیچ آسیبی به دندان و مینای دندان نمیرساند.

بسیاری از افراد اصرار بر این اصل دارند که دندان هایشان هیچ گونه جرمی ندارد و نیازی به جرم گیری ندارند اما باید ذکر کرد که با توجه به تشخیص پزشک یکسری جرم ها ر زیر لثه بیمار هست و قابل مشاهد نمی باشد و باید نسبت به جرم گیری اقدام کنند

برای پاسخ به این سوال باید بگوییم بله ؛ جرم های موجود در دندان هم برای لثه و هم برای بافت های محافظت کننده آن مضر می باشد زیرا با گذشت زمان در آن قسمت میکروب هایی که باعث پوسیدگی دندان می شوند در آن قسمت جمع شوند که با انجام جرم گیری این میکروب ها کمتر می شوند.

سوالات متداول درباره لمینت دندان

لمینت روکشی نازک است که روی دندانها قرار می گیرد و باعث بهبود ظاهر آن میشود. این روکش برای تغییر طول، اندازه، شکل و رنگ دندان و رسیدن به لبخند دلخواه استفاده می شود.

کامپوزیت در طی تنها یک جلسه درمان، توسط خود دندانپزشک روی دندان کار گذاشته میشود.

در حالی که لمینت سرامیکی در لابراتوار ساخته می شود و سپس توسط دندانپزشک روی دندان قرار میگیرد. همچنین برای درمان لمینت بیشتر از یک جلسه مراجعه نیاز است.

کاربرد لمینت سرامیکی بسیار بیشتر از ونیر کامپوزیت می باشد. با این روش می‌توان اکثر مشکلات دندانی را برطرف نمود.همچنین  لمینت دوام و استحکام بیشتری در مقایسه با کامپوزیت دارد. از لمینت سرامیکی برای ترمیم شکستگی دندان ، دندان‌های نامتوازن، تغییر رنگ، اصلاح دندان‌های ریز و بدشکلی دندان‌ها، فواصل دندانی، و… استفاده می شود

در پاسخ به این سوال باید گفت که چه در کامپوزیت و چه در لمینت اگر دندانی خارج از قوس باشد یا بیرون زدگی داشته باشد باید تصحیح تراش صورت گیرد و این موضوع ربطی به لمینت یا کامپوزیت ندارد. این تراش جهت ترمیم زیبایی بسیار ناچیز است به طوری که برای تراش لمینت یا کامپوزیت نیاز به بی حسی ندارد و اسیبی به دندان نمی رساند.

به طور کل لمینت و کامپوزیت نیاز به مراقبت دارند. هرچند لمینت استحکام و ماندگاری رنگ بیشتری دارد، اما در هر صورت باید در مصرف خوراکی های رنگدانه دار و قهوه و چای بسیار مراقب بود.

با وجود تمام مراقبت ها بازهم بهتر است لمینت پس از 12 سال و کامپوزیت پس از 5 سال تعویض شوند.

سوالات متداول درباره بلیچینگ دندان

در روش بلیچینگ دندان به ساختار دندان چیزی اضافه نمی شود در نتیجه اگر مشکل از شکل و ساختار دندان باشد، بلیچینگ تاثیرگذار نیست وروش لمینت پیشنهاد میشود. روش بلیچینگ مناسب کسانی است که تنها قصد سفید کردن دندان را دارند.

به طور کل میتوان گفت دوام بلیچینگ در حدود دو سال است. البته باید متذکر شد که ماندگاری آن در همین دو سال نیز بسته به رژیم غذایی فرد و بهداشت دهانش دارد.

برای مثال استفاده ی زیاد از خوراکی ها و نوشدنی های رنگدانه دار(مانند نوشابه، قهوه، چای و …) باعث زردی دندانها میشود.

بلیچینگ دندان هیچ گونه ضرری برای دندان ندارد. تنها عارضه ای که ممکن است پس از بلیچینگ پیش بیاید حساسیت دندانی است. احتمال پیش آمدن این عارضه بسیار کم است و حتی در صورت وقوع موقت است و از بین میرود.

برای مثال استفاده ی زیاد از خوراکی ها و نوشدنی های رنگدانه دار(مانند نوشابه، قهوه، چای و …) باعث زردی دندانها میشود.

در گذشته نوری که برای سرعت بخشیدن به سفید شدن دندان استفاده میشد، فرابنفش بود. اما امروزه از اشعه آبی استفاده میشود. این اشعه هم در دسترس تر است و هم ایمن. پرتوی نور آبی مرئی میباشد و یونیزه نیست. تنها پرتوهای یونیزه شده باعث جهش سلولی و بروز سرطان می شوند ولی نور آبی مرئی بوده و این خطر را ندارد. در حین انجام بلیچینگ عینکی به بیمار داده می شود و دلیل آن تنها این است که نور زیاد اشعه چشم ها را اذیت نکند.